Home > ADMINISTRATION, SHAREPOINT 2007 > Verhuizen van de SharePoint Inhoudsdatabase en Configuratiedatabase

Verhuizen van de SharePoint Inhoudsdatabase en Configuratiedatabase

oktober 8, 2009

Als u ooit heeft overwogen om uw SharePoint inhoudsdatabase of configuratiedatabase naar een andere databaseserver(MS SQL SERVER) te verplaatsen, dan hebt u waarschijnlijk heel weinig documentatie over dit onderwerp gevonden. Hieronder vindt u mijn poging om enkele richtlijnen voor deze taken te verschaffen. De stappen zijn vrij eenvoudig, maar vergeet niet om alle bewerkingen eerst op een ontwikkel/testomgeving uit te proberen voordat u dit probeert op een productieomgeving van SharePoint.

Verplaatsen van de SharePoint inhoudsdatabase

Er zijn verschillende redenen voor de behoefte om een inhoudsdatabase te verplaatsen naar een andere databaseserver:

  • Schaalbaarheid (spreiding van de belasting van uw SQL server(s))
  • Noodherstel (uw databaseserver heeft een catastrofale fout gehad en nu moet het worden herstelt)
  • Reorganisatie van de database (u hoeft alleen maar databaseserver te veranderen die de inhoudsdatabase host of u moet de naam van de database wijzigen)

Instructies voor het verplaatsen van een inhoudsdatabase naar een andere databaseserver

  1. Loskoppelen van de inhoudsdatabase van de bron databaseserver(MS SQL SERVER) en de. mdf- en ldf-kopiëren naar de doelserver. (Opmerking: Bezoekers van de website kunnen tijdens dit traject een het volgende foutmelding te zien krijgen: ‘Kan geen verbinding worden gemaakt met de inhoudsdatabase’). Breng de bezoekers van tevoren op de hoogte van jullie onderhoud.
  2. De. mdf- en ldf-bestanden op de doelserver als een nieuwe database koppelen (Opmerking: dit is uw kans om de naam van de database te wijzigen).
  3. De volgende stsadm-opdrachten uitvoeren vanaf de opdracht regel op uw SharePoint-server om de verplaatsing te voltooien: (Opmerking: de deletecontentdb verwijderd niet daadwerkelijk de database van de databaseserver, het verbreekt gewoon de verbinding tussen de database en SharePoint-Server)

stsadm –o deletecontentdb –url http://uw_site_url -databasename uw_inhoudsdatabase –databaseserver bron_databaseserver

stsadm –o addcontentdb –url http://uw_site_url -databasename uw_inhoudsdatabase –databaseserver doel_databaseserver

Verplaatsen van de SharePoint configuratiedatabase

Er zijn enkele gangbare redenen voor de noodzaak om de configuratiedatabase naar een andere databaseserver te verplaatsen:

  • Noodherstel (uw databaseserver heeft een catastrofale fout gehad en nu moet het worden herstelt)
  • Reorganisatie van de database (u hoeft alleen maar databaseserver te veranderen die de inhoudsdatabase host of u moet de naam van de database wijzigen)

Instructies voor het verplaatsen van een configuratiedatabase naar een andere databaseserver

  1. Back-up de configuratiedatabase van de bron-databaseserver
  2. De back-up op de doel-databaseserver terugzetten (Opmerking: dit is uw kans om de naam van de configuratiedatabase te wijzigen)
  3. De volgende stsadm-opdrachten uitvoeren vanaf de opdracht regel op uw SharePoint-server om de verplaatsing te voltooien: (Opmerking: de deleteconfigdb wordt niet daadwerkelijk van de databaseserver verwijderd, het verbreekt gewoon de verbinding tussen de database en SharePoint-Server)

stsadm -o deleteconfigdb

stsadm –o setconfigdb -connect –databaseserver doel_databaseserver -databasename databasenaam -farmuser uw_farm_sql_account -farmpassword uw_farm_sql_password

Opmerking:

Volgens Microsoft is de opdracht stsadm setconfigdb obsolete. In plaats daarvan moet psconfig worden gebruikt. Zie onderstaande link,

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc261712.aspx

Important:
This operation is obsolete and the PSConfig tool should be used in its place. For additional information on PSConfig, see Command-line reference for the SharePoint Products and Technologies Configuration Wizard (Office SharePoint Server).

De volledige syntaxis van de stsadm -o deleteconfigdb is hieronder weergegeven: (Opmerking: er zijn geen opties)

Stsadm. exe -o deleteconfigdb